Клуб Investor

Пандемия плюс оперативен бизнес - работните процеси в банковия сектор трябваше да се извършват дистанционно, но не им беше позволено да пренебрегват изискванията за сигурността на мрежите. В същото време наследените системи на банките бяха силно обременени от няколко изключителни ефекта: на капиталовите пазари се наблюдаваше масивна промяна в портфейлите със сериозно увеличение на обема на трансакциите. В същото време финансовите институции трябваше да проправят пътищата за цифрови приложения, за да доставят услуги на клиентите си и при почти пълна блокада.

Въпреки това настоящата изключителна ситуация показва за пореден път, че банките трябва енергично да продължат напред с дигитализацията на своите процеси и това изисква последователност – от Front- до Back-Office. По-напредналите с дигитализацията банки очевидно могат по-добре да подкрепят клиентите си в криза и дори да използват изключителната ситуация, за да спечелят нови. Не бива да се пренебрегва, че икономическата среда за банките ще продължи да се усложнява: след кризата броят на неизпълнените кредити и фалити ще се увеличи значително. В резултат на това маржовете вероятно ще продължат да се променят, което ще постави още по-голям акцент върху ефективната обработка на процесите, за да останат те рентабилни.

И така – до каква степен COVID-19 предизвика по-ускорен процес по дигитализация на банковите продукти, как изкуственият интелект, Big Data и блокчейн технологиите променят банковия свят и какво можем да очакваме в бъдеще – отговори на тези и още въпроси ще научим по време на второто онлайн събитие от поредицата уебинари на Investor.bg. В студиото ще влязат водещи експерти и изпълнителни директори на едни от големите банки у нас, които ще коментират какво е отражението на кризата върху бранша и как банките успяха да адаптират инструментите си, така че да отговорят на нуждите на клиентите си.

Всичко това и още неща очакваме да научим от Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц банк – България, Кирил Станчев от Sirma Business Consulting; Илиан Георгиев, изпълнителен директор и член на УС на Българо-американска кредитна банка, Здравко Райчев, Старши вицепрезидент Онлайн кредитиране, TBI Bank, и Иван Тошев, председател на Контролния съвет на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

Второто специално студио на тема „Дигитализация на банкови продукти и финансиране на малки и средни предприятия“ ще се проведе на 2 юни, от 14:30 часа, и ще се излъчва на живо на https://www.investor.bg/live/, както и в социалните мрежи на медията.

Второто студио от онлайн поредицата на Investor.bg се организира с подкрепата на: Алианц Банк - България, Българо-американска кредитна банка и TBI Bank. Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg. 

За Клуб Investor.bg

Клуб Investor.bg е клубът на всички, които се интересуват от актуалните теми в света на бизнеса и тяхното развитие. В рамките на клуба, от 2007 г. насам, са проведени редица събития с дискусионен характер в областта на финансовите и капиталовите пазари, агробизнеса, пазара на имоти, предприемачеството, здравеопазването и др.

Мисията на Клуб Investor.bg е да подкрепя развитието на бизнеса и добрите корпоративни практики на компаниите, като генерира интересно и важно съдържание за своята аудитория и осигурява професионално мнение по актуални теми от света на бизнеса и финансите.

Клуб Investor.bg е отлично място за срещи и комуникация с настоящи и бъдещи инвеститори, мениджъри на фирми и експерти. Лектори и гости на Клуб Investor.bg са местни и международни експерти, представители на държавната власт и институциите, икономисти, представители на висшия мениджмънт на компаниите, водещи специалисти и консултанти.

Членовете на Клуб Investor.bg се увеличават с всяка изминала година и в момента наброяват 2800 човека.  Членството е безплатно и отворено за всички желаещи. Членовете на Клуб Investor.bg получават всички актуални новини от календара и се възползват от преференциални условия за участие в събитията.

Повече за събитията на клуба може да прочетете в рубриките Новини и Видео.

виж още
Повече информация, може да намерите, тук:
club.investor.bg

Партньори на клуб Investor.bg
Изминали събития
Новини
Investor Media Group надгражда мултиканалната си стратегия с Investor Media PRO
08.03.2021

Investor Media Group надгражда мултиканалната си стратегия с Investor Media PRO

Пътят на стартъпите – от иновациите в семейството до пазара
25.09.2019

За предприемачите най-важно е да намерят дялов капитал
25.09.2019

Позиционирането на международни пазари – важна тема за младите български бизнеси
24.09.2019

Виктор Манев: Предприемачът е маратонец
24.09.2019

виж още
Видео
Регистрирайте се